4 pers
2st Ankbröst ca 800 g
1st Citron
1st Apelsin
1st Lime
200 g Grå ostronskivling
Till Majjon
2st Äggulor
1 msk Dijonsenap
4 dl Rapsolja
2 msk Sesamolja
2st vitlöksklyftor
2 msk vatten
1 msk vinäger
Salt
peppar
Gör såhär:
Putsa ankbrösten & snitta skinnsidan, riv skalet av citrusfrukterna & pressa ur saften. Gnid in ankan i saft och skal, låt stå i kyl några timmar, gärna över natten.
Dags att göra majonnäs under tiden.
Vispa samman äggulorna med dijonsenap & tillsätt sedan olja, droppvis till en början.
När all olja är i, smaksätt med vinäger, vitlök & sesamolja, salt & peppar. Tunna ut med vatten.
Bryn ankbrösten på båda sidor i torr panna på ganska hög temp, skinnsidan först tills gyllene. Salta & peppra.
Kör den i ugnen på 175 grader i ca 20 min eller till inner temp är 58 grader, låt vila i ca 30 min innan servering.
Riv ostronskivlingen i strimlor & stek i smör, salta o peppra.
Välkommen till Fresh Fungi Sweden
Vad roligt att ni vill bli Återförsäljare för oss och våra produkter! Fyll i nedan formulär och skicka in så återkommer vi snarast.